SOGNEPRÆST

Dorte Dideriksen

Strandhøjen 7

3600 Frederikssund

Kontor i Jørlunde Sognehus.

Mandag fri. 

 

Mobil 20 36 34 84

E-mail: dodi@km.dk

JAGTEN PÅ SKJALM HVIDES SKAT

”Jagten på Skjalm Hvides skat” er en kulturjagt omkring Jørlunde.

Jørlunde kirke og kulturforeningen har sammen lavet en folder, som i kombination med spejder-appen Woop giver mulighed for, at gå en spændende tur i den gamle del af Jørlunde, med indlagte poster.

På onsdag d. 12. maj kl. 16.30 vil Anne Sofie Uhrskov og Dorte Dideriksen skyde den fysiske kulturjagt i gang ved at gå den sammen og fortælle undervejs ved de otte poster.

Varigheden på skattejagten er ca. 1 time.

Det kan være en god ide at downloade appen forinden, dog ikke nødvendigt.

God jagt

EKSTRAORDINÆRT MENIGHEDSRÅDSMØDE

Da vi desværre ikke nåede igennem alle punkter på sidste menighedsrådsmøde fortsætter vi på søndag den 9. maj klokken 14:00 i sognehuset.

HVER FUGL MÅ SYNGE MED SIT NÆB………..

Sang er et livstegn og i højskolesangbogen står gudstjenestens salmer og de verdslige sange ved siden af hinanden. Grundtvig, som var inspirationsgrund til højskolebevægelsen, har skrevet ”Velkommen i den grønne lund”. Her digter han om, hvordan menneskers sang er som fuglen, der bruger sit næb til at synge, fordi den er skabt til fra morgen og til aften at bidrage til det store verdensorkester med sin sang.

Ingen havde i sin vildeste fantasi forestillet sig, at vi skulle få et forbud mod at synge, men lad det nu ligge! Vi må igen samles til gudstjeneste af fuld varighed og med fællessang. Glæd dig derfor til at sidde i kirkens lyse sal og oplev, hvordan sangen løfter os ind i et levende fællesskab om Guds virke i verden.

Torsdag d. 29. april kl. 14 er der torsdagscafe med kaffekurv og kage til valgmenighedskirkegården.

Vi markerer sangens folkelige betydning ved tre alsangsarrangementer d. 4. maj, d. 5. juni og d. 3. august. Her synger vi fra højskolesangbogen og Marika og Poul akkompagnerer. Arrangementet foregår udenfor kirken.

 

 

ER DU PRESSET AF CORONA-KRISEN?

Center for familieudvikling tilbyder forskellige kurser og gratis gruppeforløb. Besøg deres hjemmeside via linket herunder.

https://www.familieudvikling.dk/

 

 

TAL MED DIN PRÆST

I denne tid, hvor der er vendt op og ned på hverdagen, hvor vi skal forholde os til sygdom og afsavn og hvor det normale kan synes langt væk, kan det være endnu mere vigtigt at have en at tale med. Så ring gerne til Dorte, hvis du har brug for en snak om stort og småt. Hun har telefon nummer 20 36 34 84.

Læs mere om menighedsrådets planer om en dåbslund på kirkegården.

Når børn mister, er det godt at forberede og tale med dem om det, der foregår i kirken, og om hvordan man kan forholde sig til døden. Danmarks Kirkelige Mediecenter har lavet to film med tøjdyrene Snapper og Topper, som bl.a. besøger præsten, for på den måde at hjælpe forældre og familier med at tale med børn om at miste.

Se de to film, og læs mere om projektet på dkm.dk/miste.

Det trykte hæfte kan hentes i kirken eller i sognehuset. Det bygger på sognepræst Ingrid Schrøder-Hansens skrift med senere opdatering.

Klik på overskriften for at læse i hæftet.

BegivenhedDato

5. søndag efter påske

v. Dorte Dideriksen

9. maj  
9. maj  

Kristi Himmelfart

v. Dorte Dideriksen

13. maj 10:00
11:00
13. maj 10:00 -
11:00

6. søndag efter påske

v. Dorte Dideriksen

16. maj 10:00
11:00
16. maj 10:00 -
11:00

Pinsedag

v. Dorte Dideriksen

23. maj 10:00
11:00
23. maj 10:00 -
11:00

2. pinsedag

Friluftsgudstjeneste

24. maj 10:30
11:30
24. maj 10:30 -
11:30

Trinitatis

v. Dorte Dideriksen

30. maj 10:00
11:00
30. maj 10:00 -
11:00