Sognepræst Victor Greve, Jørlunde Præstegaard, Bygaden 17, 3550 Slangerup

Tel. 47334011 eller mobil 51502579,

vim@km.dk

ORDET MENS DU VENTER PÅ GUDSTJENESTEN I JØRLUNDE KIRKE

Ordet til 19. søndag efter trinitatis: Johannes:1,35-51.

Kald det kærlighed / Manden uden svig

Her i den kolde efterårstid, hvor vi med langsomme skridt nærmer os vinterens mørke, og hvor et tykt skylag dækker himlen, kan man næsten helt glemme, hvorledes himlen ser ud. Og det mest befriende for ens sjæletilstand i de mørke vintermåneder er, når skylaget flytter sig og den blå himmel åbenbarer sig, som et gennembrud af liv, der skænker fornyet kraft. Således må de første disciple havde følt det, når de hørte Jesu ord til dem, - som en åbenbaring af liv og kraft.

Åh, hvem der dog kunne ligge i skyggen under et figentræ langt fra livets genvordigheder, og spise figner, og det endda uden at føle svig. Det kunne Nathanael. Han havde nok i sig selv og havde ikke behov for at høre eller se denne omvandrende forkynder fra Nazaret. Ja, han spurgte endda, om der overhovedet kan komme noget godt fra Nazaret?

Nathanael rejste sig og gik Jesus i møde, måske skulle han videre til det næste figentræ, måske var han alligevel en smule interesseret i at møde Jesus. Og stor blev hans forbavselse, da Jesus møder ham med ordene: ”Se, dér er sandelig en israelit, som er uden svig”. ”Hvor kender du mig fra?” spøger Nathanael, noget overrasket. Jesus svarer: ”Jeg så dig før, da du lå under figentræet”. Og Nathanaels reaktion på Jesu ord, munder ud i en bekendelse til Jesus som Guds søn.

Nu kan man jo spørge sig selv, hvorledes den mistroiske Nathanael, sådan på en studs lod sig mærke af Jesu ord. Måske fordi han så sig indlemmet i et større fællesskab - måske fordi Jesu ord åbnede det inderste af hans hjerte, og fordi han dermed kom til at se sig selv i et andet og nyt lys, fællesskabets og kærlighedens lys. Dette livgivende lys som vi alle er forundt, både dem uden svig - hvis sådan nogle ellers findes - såvel som de svigfulde.

Victor Greve

TIRSDAG DEN 27. SEPTEMBER KL. 19.00 I SOGNEHUSET I JØRLUNDE VISES FILMEN "MANDEN DER FIK LOV AT GÅ"

ÆBLETS DAG DEN 2. OKTOBER

Søndag den 2. oktober står i æblets tegn, hvor vi fejrer gudstjeneste kl. 10.00 i Jørlunde kirke og efterfølgende er der mulighed for at nyde hjemmelavet æbleflæsk i Sognehuset og bage æblepandekager over åben ild.

KONCERT MED ERIK GRIP

Husk at købe billetter til Erik Grip koncerten!

JØRLUNDE KIRKE TILBYDER KOR OG BABYSALMESANG!

Se nærmere under aktiviteter