Sognepræst Victor Greve, Jørlunde Præstegaard, Bygaden 17, 3550 Slangerup

Tel. 47334011 eller mobil 51502579, vim@km.dk

ORDET MENS DU VENTER PÅ GUDSTJENESTEN I JØRLUNDE KIRKE

Ordet til Fastelavns søndag

Overfor vor Herre er vi alle nøgne

I en reklamefilm for Fleggaard ser man nogle letpåklædte kvinder i færd med at stige ind i en stor flyvemaskine. I flyveren tager de deres toppe af, så de kun er iført faldskærm og trusser. Da flyveren er nået godt op i højden, kaster de sig ud af flyveren, for dernæst at danne en formation, som tydeliggør endnu et slagtilbud for en ny vaskemaskine. Alt i mens, står tiden stille på jorden blandt de måbende mænd der stopper deres tennisspil og golfspil og en enkelt mand i en golfbil kører ind et træ, da de jo alle er i færd med at kigge op - på tilbuddet - og de topløse kvinder, der hiver i faldskærmsnoren, så de igen trygt kan lande på jorden. Bortset fra én kvinde, som desværre hiver i bikinitrussen og dermed udløser et, i bogstaveligste forstand, nøgent fald til jorden, alt imens hun skriger. Heldigvis rammer hun ned i en pool, så hun, dog uden en trevl på kroppen, kan rejse sig op igen og til stor undren og en enkelt klapsalve fra en mand, kan gå forbi det måbende selskab, som befinder sig omkring poolen.

Når vi døber i kirken foregår det ikke så spektakulært som i reklamen, og jeg ser helst, at dåbskandidaten beholder tøjet på. Og nej, bare rolig, du bliver ikke smidt ud af en flyver og ned i en pool! Men du bæres eller går frem for menighedens og Guds åsyn og bliver indlemmet i det kristne fællesskab og derpå døbt i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Og det spektakulære i denne handling er, at Kristus har taget alle vore synder på sine skuldre og dermed lyder Guds ord til enhver af os: ”Du er mit elskede barn”. Dermed være ikke sagt at vi kan gå skyldfrie gennem livet. Men vi har alle fået del i den nådegave der hedder syndernes forladelse, og den fordrer, at livet skal leves. Men friheden til, hvordan det skal leves, må du selv finde ud af! Og ja, du kan fejle, men i denne verden, hvor blandingen af lidelse og kærlighed, godt og ondt, liv og død hører virkeligheden til, lyder Guds ord til dig, at kærligheden og livet sejrer, fordi liv og kærlighed sejrede gennem det offer, som Guds Søn gjorde. Det er kærlighedens udgangspunkt, det er den daglige dåb, at du igen springer ud i livet, for bogstaveligt talt står vi alle nøgne overfor vor Herre, når vi indlader os på dåbens mysterium, hvor vi én gang for alle bliver delagtige med Kristus, der iklæder os nådedragten, som en usynlig beskyttelsesdragt, der bærer og beskytter os gennem livet. Som en usynlig faldskærm, der aldrig svigter, selv når du glemmer at hive i snoren.

PS. Nu vil de fleste af jer (læs): mænd!, nok tjekke reklamen på nettet, og det skal være jer vel undt. Men hvis Du har tid til dét, så har Du vel også tid til at smide blufærdighedsmasken én time på søndag, og høre det grænseoverskridende evangelium om Jesus, som gerne skulle berøre dit hjerte og sind og dermed få dig til at tænke lidt over livet. Fastelavns søndag, karnevalsdag siger vi farvel til kødet og flæsket. Alligevel er der kød på evangeliet og langt mere, end der er i en reklamefilm; Og det vel og mærke for livet, ligesom dåben!

Victor Greve

Film tirsdag den 23. februar kl. 19.00 i Sognehuset, Bygaden 26, Jørlunde.

H. G. Clouzots Frygtens Pris var den første film der vandt både de gyldne palmer i Cannes og guldbjørnen i Berlin - og det ganske fortjent.

JØRLUNDE KIRKE TILBYDER KOR OG BABYSALMESANG!

SOMMERHØJSKOLE 2016 FINDER STED DEN 28 - 30 JUNI I JØRLUNDE SOGNEHUS

JØRLUNDE KIRKE HAR FÅET NY KIRKETJENER